האלומיניום (חמרן בעברית) נחשב לייסוד מתכתי נפוץ מאוד. האלומיניום הוא מתכת רקיעה הניתנת לחישול, בעלת צבע כסוף וסימונו הכימי הוא Al. האלומיניום, הוא מחצב מתכתי, מופק מתוך האדמה בעיקר מבוקסיט - מינרל הטרוגני אשר מופיע בצורה טבעית בכמה צורות ומכיל סוגים שונים של אלומיניום הידרוקסידי. האלומיניום המזוקק כמחצב מתוך האדמה בדומה לפלדה וברזל.
האלומיניום הינו מתכת נפוצה מאוד כמחצב והמתכת השכיחה והנפוצה ביותר כמחצב. לאלומיניום יש תכונות ויכולת מחזור גבוהה ואפשרויות שימוש מחדש וניצול המחצב בצורה מיטבית, מה שהופף את האלומיניום למתכת "ירוקה וידידותית לסביבה".
כוחו של האלומיניום, עמידותו וחסינותו הפכו אותו לפופולארי ונפוץ בתעשיות רבות כגון עיבוד שבבי, תעשיית המטוסים והרכב ופרופילי אלומיניום לחלונות, דלתות אלומיניום בענף הבנייה ועוד.
בזכות היתרונות הבולטים של האלומיניום, חברת קליל בחרה לפתח וליצר את סגנונות העיצוב ומערכות החלונות והדלתות בעזרת פרופילי אלומיניום עמידים אשר נמצאו אידאליים לייצור מערכות חלונות ודלתות העומדים בסטנדרטים גבוהים ומותאמים במיוחד לאקלים המקומי בישראל.
אלומיניום או בעברית חמרן, בעל סימון Al, הוא מתכת קלה במשקל סגולי 2.5 גר'/סמק. לאלומיניום התנגדות גדולה לקורוזיה בזכות שכבת מגן בשם אלומינה אשר נוצרת כאשר האלומיניום גלוי לאטמוספירה ויוצרת שכבה דקה מאד ובלתי נראית של תחמוצת האלומיניום ( AL²O³ ) המונעת את המשך החמצון ומגינה בפני קורוזיה. האלומיניום קל משקל, בכל כושר התנגדות להרבה חומצות ולתנאי אקלים ולכן מתאימה לתעשיות הכימיה, האלקטרוניקה, הטקסטיל, התעופה, הבניה, החלונות והדלתות.
לאלומיניום מוליכות חשמלית ותרמית טובה, אינו מתמגנט ובעל רפלקטיביות טובה של אור וחום. ניתנת לעיבוד מכני, שבבי ופלסטי קל וכל בכל צורה.
כוחו של האלומיניום, עמידותו וחסינותו הפכו אותו לפופולארי ונפוץ בתעשיות רבות כגון עיבוד שבבי, פרופילי אלומיניום לחלונות, תעשיית המטוסים והרכב ועוד.
בעזרת האלומיניום ניתן ליצור סגסוגות מתכת אשר משלבות יתרונות נוספים ונותנים לפרופיל חוזק או עמידות גבוהים יותר.
את האלומיניום, כחומר הגלם הטהור ניתן לסגסג עם מתכות כגון מגנזיום, נחושת וצורן בשילובים שונים בהתאם לצרכים של התעשייה.
למשל, אלומיניום בסגסוג עם מגנזיום הוא בעל חוזק מכני רב, וכושר התנגדות לקורוזיה בסביבה ימית.
אחד השימושים הנפוצים של האלומיניום בתעשייה בכלל ובתחום הבנייה בפרט הוא חלונות ודלתות אלומיניום ופרופילי אלומיניום לבניה. קירות מסך הינם שימוש נוסף הנפוץ מאוד במגדלים אך נכנס יותר לבנייני הבוטיק והבנייה הפרטית.
השימוש באלומיניום לחלונות מאפשר ליצר פרופילים לחלונות אשר עמידים וחסינים לתנאי הסביבה, קלי משקל וחזקים המאפשרים לתמוך גם במפתחים גדולים ומפתחי ענק, פרופילי האלומיניום יכולים להעניק רמות בידוד ואיטום גבוהות בזכות עיבוד פרופילים חכם ומתקדם.
השימוש באלומיניום נפוץ במיוחד בתעשיית החלונות כאשר הוא משמש ליצירת פרופילים למשקופים וכנפי חלונות ודלתות, צירים, מנגנונים, ידיות ועוד.
בזכות היתרונות הבולטים של האלומניום, חברת קליל בחרה לפתח וליצר את סגנונות העיצוב ומערכות החלונות והדלתות בעזרת פרופילי אלומיניום עמידים אשר נמצאו אידאליים לייצור חלונות המתאימים לאקלים המקומי בישראל.
אנחנו בקליל מפתחים מערכות חלונות ודלתות מרגע העיצוב והתכנון דרך קניית חומר הגלם (אלומיניום) ועיבודו במפעל קליל בכרמיאל.
חברת קליל רוכשת את האלומיניום כחומר גלם בקרב הספקים המובילים בקנדה, רוסיה, ומספר מדינות במזרח ומערב אירופה. חומר הגלם מתקבל בקליל בגלילים ("בולים") בקוטר של "6 או "8, באורך של 6 מטר, ובסגסוגת האיכותית מסוג 6063 על כל מרכיביה.
הבולים עוברים תהליכי עיבוד במכבשי החברה ותהליך ייצור קפדני עד הפיכתם לפרופיל אלומיניום חזק אמין ועמיד.
גלילי האלומיניום ("בולים") מחוממים לטמפרטורה של 550 מעלות, בה שומר החומר על צורת הגליל אך הופך ל"בצקי". בשלב זה הבול מוכן לטרוד במכבש. המכבש דוחף את הבול באמצעות בוכנה כנגד "טבע" (דיזה) שצורתו כצורת פרופיל אלומיניום הסופי, בכוח של 2,100 טון. האלומיניום הבצקי מוזרק דרך ה"טבע" ויוצא בצורה של פרופיל בצדו השני. לאחר שהפרופיל מתקרר במקצת הוא נמשך על ידי המשכן במהירות קבועה, המבטיחה שהפרופיל ייצא במידות הנכונות. לאחר מכן מקורר הפרופיל לטמפרטורת החדר, עובר מתיחה כדי ליישרו ונחתך ליחידות באורך 6 מטר, כדי שיוכל להכנס לתנור הזיקון. תהליך הזיקון הינו טיפול תרמי בתנור, המוענק לפרופיל לאחר הייצור, לחזק פי 3 את תכונותיו המכניות. כגון: חוזק למתיחה, חוזק לכניעה, התנגדות להתארגות, קושי ועוד.
מאחורי כל בית עומדים אנשים, עם סגנון משלהם, זיכרונות, אופי וחלומות אחרים. אז איך להביא לידי ביטוי את כל אלו בעיצוב חלונות הבית? קודם כל, זכרו שלא מדובר במוצר שניתן להחליף אותו ברגע וככל הנראה תרצו שיישארו איתכם לתמיד. כדי להבטיח את זה, תצטרכו לבחור במוצר איכותי, המשקף את מי שאתם באמת – אנשים צבעוניים ואנרגטיים, נינוחים וסולידיים או אולי בועטים ונועזים. נקודת המוצא של עיצוב הבית שלכם יכולה להתחיל בבחירת סגנון החלון המתאים לכם מתוך מגוון הסגנונות הרחב שלנו.
הכירו את סגנונות העיצוב של קליל
ערכות באוהאוס מותאמות למפתחי חלון ודלת בסגנון ציר או הזזה בכל הגדלים ובכך נותנות מענה למגוון רחב של צרכים פונקציונליים בחדרים השונים של הבית, תוך שמירה על רצף עיצובי: חדרי שינה או עבודה במפתחים קטנים ובינוניים ועד דלתות יציאה לחצר במפתחי ענק.
הכירו את סגנון הבאוהאוס של קליל
רמת הגימור הוויזואלית הגבוהה, הפרופילים הצרים והעיצוב שחושף מינימום פרטים טכניים, מתאפשר חיבור מושלם וקשר פנים - חוץ מקסימלי.
סגנון הבלגי ארט החדש מבית קליל, בעל וורסטיליות עיצובית גבוהה במיוחד המאפשרת ויצירת חלונות ודלתות בהתאמה אישית והפיכת החלונות והדלתות לאלמנט עיצובי של ממש. פרופיל בלגי ארט החדש הוא גרסה עכשווית ומעודכנת של המערכות הבלגיות. המערכות בעלי שיפורים טכניים של בידוד ואיטום לצד עידכון עיצובי לפרופילי האלומיניום בעלי רמת גימור גבוהה במיוחד.
החלון הבלגי האייקוני של קליל! לחלון יש כוח לשנות את איכות החיים בבית, הוא מכניס אור, שומר על הבית חמים ונעים בחורף ומונע מחום להיכנס בקיץ.
הכירו את סגנון העיצוב האייקוני של קליל - פרופיל בלגי מקורי מבית קליל.
את חומר הגלם הטהור ניתן לסגסג עם מתכות כגון מגנזיום, נחושת וצורן בשילובים שונים בהתאם לצרכים של התעשייה.
למשל, אלומיניום בסגסוג עם מגנזיום הוא בעל חוזק מכני רב, וכושר התנגדות לקורוזיה בסביבה ימית.
גלילי האלומיניום ("בולים") מחוממים לטמפרטורה של 550 מעלות, בה שומר החומר על צורת הגליל אך הופך ל"בצקי". בשלב זה הבוכל מוכן לטרוד במכבש. המכבש דוחף את הבול באמצעות בוכנה כנגד "טבע" (דיזה) שצורתו כצורת פרופיל אלומיניום הסופי, בכוח של 2,100 טון.
האלומיניום הבצקי מוזרק דרך ה"טבע" ויוצא בצורה של פרופיל בצדו השני.
לאחר שהפרופיל מתקרר במקצת הוא נמשך על ידי המשכן במהירות קבועה, המטביחה שהפרופיל ייצא במידות הנכונות. לאחר מכן מקורר הפרופיל הארול לטמפרטורת החדר, עובר מתיחה כדי ליישרו ונחתך ליחידות באורך 6 מטר, כדי שיוכל להכנס לתנור הזיקון.
תהליך הזיקון הינו טיפול תרמי בתנור, המוענק לפרופיל לאחר הייצור, לחזק פי 3 את תכונותיו המכניות. כגון: חוזק למתיחה, חוזק לכניעה, התנגדות להתארגות, קושי ועוד.
ראו גם: