מול הנוף המרהיב של הים הכחול, באתר התיירות ראש הנקרה, נמצאת מסעדת שף "הצוק" של צמד השפים מאור מלכה ואריק דניארו. המתחם הממוקם ממש על הצוק, שופץ מקצה לקצה במטרה ליצור אווירה ייחודית, שתעצים את הסביבה המיוחדת בה ממוקמת המסעדה. "שמרנו על הקו הקיים ויצרנו חוויה מקסימלית של הים בהתבוננות החוצה אל הנוף" מסביר ארז גל-עוז, מנכ"ל אתר התיירות ראש הנקרה.
המיקום האסטרטגי שיחק תפקיד חשוב ומשמעותי בתכנון ובעיצוב החלל. עם תחילת השיפוץ, הוזמנו לאתר על מנת לספק ייעוץ להתאמת פתרונות הזיגוג המתאימים עבור המסעדה. מערכות האלומיניום והזיגוג שהותקנו במקום לפני יותר מ- 20 שנה, היו בסיסיות ביותר. נדרש שדרוג למערכות מותאמות באופן מדויק יותר לאילוצי הסביבה. כשאנו מדברים על אילוצים אותם מכתיבה הסביבה, אנו מתכוונים למכלול רחב למדי; החל מתנאים אקלימיים כמו רוחות עזות, אוויר ים קורוזיבי ומלוח ועד לצורת המבנה רב הממדים, המשופע בזוויות וברדיוסים משתנים. כל אלה דרשו תהליך תכנון מדויק ומקצועי.
הבחירה במערכות אלו סיפקה למסעדה את הפתרון המושלם, שמאפשר לסועדים להנות מנוף מרהיב בזמן הארוחה מבלי להסתנוור ומבלי לסבול מהחום והקרינה בכל שעות היום, אפילו בשעות שקיעת השמש.
הודות לשיתוף פעולה מלא בין בעלי המסעדה, מחלקת הדרכה צפון של קליל ועבודה מקצועית של המתקין, הותקנו במקום המערכות המותאמות. פרופילי האלומיניום וזגוגיות החלונות כללו זכוכיות בידודיות עם ציפויים חכמים, אטמים מיוחדים וזכוכית כפולה. כל אלה מספקים עמידות, איטום ובידוד מושלמים למבנה, חסכון אנרגטי והגנה מפני קורוזיה.
הבחירה במערכות אלו סיפקה למסעדה את הפתרון המושלם, שמאפשר לסועדים להנות מנוף מרהיב בזמן הארוחה מבלי להסתנוור ומבלי לסבול מהחום והקרינה בכל שעות היום, אפילו בשעות שקיעת השמש.
הבעלים מצידם נהנים מהפחתה משמעותית של הוצאה על חשמל למיזוג בחורף ובקיץ ולא נאלצים להתפשר על העיצוב בו בחרו ולהתקין וילונות כדי להעניק נוחות לסועדים.